|
 |
|
|
Material GM curs 23-24
Els alumnes de Grau Mitja pels curs 23-24 a banda de l'indicat al full de matricula hauran de portar el següent material:
- Llibreta o fulls DIN4.
- Boligrafs.
- La carpetat proporcionada per L'AMPA.
- No és obligatori però es recomenat si teniu ordinador portatil propi el porteu quan sigui necessari.
Guanyadors Metròpolis FPLab
Enguany l'Ins La Ferreria ha participat de nou en el projecte MetròpolisFPLab, que neix amb la col·laboració, de les empreses l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional.
L'objectiu de la convocatòria és fomentar la millora i la qualitat de la formació professional a través de processos d’innovació oberta entre els centres de Formació Professional i el teixit empresarial participant en el projecte.
El passat 1 de juny els alumnes Àlex Buenaventura, Andrés Criado, Marc Barrio i Óscar Rivera, alumnes de 1r ASIX, van quedar guanyadors d'aquest concurs, presentant la seva proposta com a solució del repte, que va presentar l'empresa, Marina Barcelona 92, : "com podem crear un sistema que centralitzi les peticions d'ús del dron, defineixi les rutes per les quals ha de passar i que classifiqui les deixalles que en reculli"
Moltes Felicitats a tots!!!

Fira Recerca
-
-
El dia 20 d'abril alumnes de 1r de DAW acompanyats per la seva tutora, Lidia Curiel i pel seu professor, Juan Antonio Garcia van visitar la Fira Recerca en Directe que es fa anualment al Cosmocaixa (Barcelona). La Fira és un espai dintre del Cosmocaixa que mostra, durant 4 dies consecutius, projectes de recerca sobre diferents disciplines amb un format de proximitat, on es pot parlar directament amb el personal investigador, a més de realitzar petits experiments amb la instrumentació científica que desplacen fins a la Fira. Els nostres alumnes van visitar 3 projectes dels quals s'esposaven a la fira. El primer va ser el projecte titulat "Vols conèixer com investiguem el càncer amb bioinformàtica?" de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB). Aquí van poder identificar mutacions del genoma que donen lloc a processos tumorals, així com dels mecanismes responsables de la seva aparició. Els investigadors els van mostrar les eines bioinformàtiques que els ajuden a determinar les mutacions, estudiar els mecanismes de tumorigènesi, i millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament dels pacients oncològics. Seguidament, van visitar "BioGenoma", un ambiciós projecte Europeu, al qual participa l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), que vol generar un catàleg genòmic de totes les espècies conegudes. L'objectiu d'aquest projecte és conèixer millor la biodiversitat genòmica del nostre territori per entendre millor la biologia i l'evolució dels organismes, així com ajudar-nos a promoure polítiques de conservació, protecció, restauració, o fins i tot per a la medicina. A la mateixa parada de la Fira van poder comparar genomes de diferents espècies mitjançant eines bioinformàtiques. L'últim projecte que van visitar va ser sobre la forma tridimensional de les proteïnes, desenvolupat per l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB-CSIC). El coneixement de l'estructura 3D de les proteïnes és indispensable per entendre el seu funcionament i per al disseny de fàrmacs. Els alumnes van poder veure imatges de proteïnes obtingudes amb difracció de raig X i també van obtenir cristalls de proteïnes fent servir eines de laboratori. El fet d'interaccionar directament amb investigadors i realitzar experiments en directe, va resultar molt motivador i il·lustratiu pels alumnes. Tant ells com els docents van gaudir molt de la fira. Esperem tornar l'any vinent!

Jornades Tècniques 22-23: Família de serveis socioculturals i a la comunitat
Durant la setmana del 27 al 31 de març s’han celebrat les Jornades Tècniques de cicles formatius. Al llarg d’aquesta setmana, tota la comunitat educativa ha gaudit d’un gran ventall d’activitats que ajuden al seu desenvolupament tant en l’àmbit personal i emocional com en l’àmbit professional.
L’alumnat dels cicles de la Família de serveis socioculturals i a la comunitat ha participat en diferents xerrades, activitats i tallers: taller d’esport i discapacitat intel.lectual,taller de zooteràpia, taller de joc de rol d’oci nocturn, taller sobre cànnabis, xerrada Institut Guttmann, xerrada sobre sexe i relacions de parella i xerrada sobre programes de tractament a centres penitenciaris.
Volem agrair la bona predisposició del grup de ponents i entitats que participen en aquestes jornades tècniques. Permeten dotar l’alumnat d’un escenari dinàmic i diferent de l’aula o taller amb la finalitat d’aproximar-lo a la seva realitat professional.

Jornades tècniques 22-23: 3D i realitat virtual amb Javascript.web VR i A-frame
3D i realitat virtual amb Javascript.web VR i A-frame
César Córcoles, professor de la UOC, fa una xerrada als alumnes de 2n de Grau Superior amb el tema realitat 3D i realitat virtual amb Javascript.web VR i A-frame

Jornades tècniques 22-23: Taller de ioga
Taller de ioga
La professora Susana Pérez va realitzar un taller de ioga i meditació per donar a conèixer als alumnes els aspectes positius que dóna la seva pràctica
|
|
 |
 |
Si voleu contactar amb l'institut podeu trucar al telèfon
664488586
o a través de l'apartat de Contacta'ns
|
|
|